10 Ιουνίου 2013

Πάρτυ γενεθλίων (wannabe) ουράνιο τόξο!

Το πάρτυ για τα 7α γενέθλια της κόρης μου και τα 4α του γιου που πραγματοποιήθηκε χτες, στέφθηκε με απολύτη επιτυχία! Ο καιρός ήταν καταπληκτικός, οι καλεσμένοι ήρθαν σχεδόν όλοι (είμασταν 30 μεγάλοι και 25 παιδάκια περίπου), τα κεράσματά μας στο τέλος του πάρτυ είχαν εξαφανιστεί (!) από το μπουφέ και κυρίως, μικροί και μεγάλοι έφυγαν έχοντας περάσει υπέροχα!

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά: το πάρτυ είχε (ή ήθελε να έχει αλλά δεν μας βγήκε ακριβώς) σαν θέμα του το ουράνιο τόξο αλλά μάλλον τελικά σαν ένα πολύχρωμο πάρτυ κατέληξε. Αυτό βέβαια δεν μειώνει καθόλου την επιτυχία του-το αντίθετο θα έλεγα. Ξεκινάω με τα (λίγα) προσκλητήρια που ετοίμασα για τις συμμαθήτριες της κόρης μου-η ιδέα είναι παρμένη από εδώ:
Τα κεράσματα για το σχολείο της κόρης μου (σας είχα πει ότι ημερολογιακά η κόρη μου είχε τα γενέθλιά της-ή μάλλον για την ακρίβεια σήμερα τα έχει...σας μπέρδεψα;;;)-τα μπισκότα με τα τρία υλικά και πολύχρωμα smarties και τρούφα:
Και πάμε στο μπουφέ-είχαμε από όλα: cupcakes γλυκά και αλμυρά, μπισκότα με smarties, donuts με γλάσο άχνης ζάχαρης και τρούφα, γλυκοκουτάλια, γλυφιτζούρια, πίτσα, αράβικες πίτες με κοτομπουκιές, σπανακόπιτα, πεϊνιρλί, λουκανικοπιτάκια και κρουασάν με gouda και γαλοπούλα. Όμως δεν σας κρύβω ότι περισσότερο περήφανη ήμουν για τα macarons που έφτιαξα για πρώτη φορά και νομίζω πως αν και δεν πλησίασα το τέλειο, έκανα μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια!
Για το τέλος άφησα τις τούρτες-τις παρήγγειλα ολόλευκες από το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και τις στόλισα εγώ: πολύχρωμη τρούφα και sticks με σημαιάκια για την τούρτα φράουλα-σοκολάτα και πολύχρωμα smarties και banner με σημαιάκια για την τούρτα καραμέλα-σοκολάτα.
Όσο για την διασκέδαση μικρών και μεγάλων, αυτή την ανέλαβε η καταπληκτική Φλώρα που πραγματικά με το κέφι και την όρεξή της για παιχνίδι, έκανε το πάρτυ μας αξέχαστο!

Τα παιδάκια μου ευχαριστήθηκαν απίστευτα, χάρηκαν που είδαν τα φιλαράκια τους, χόρεψαν, έπαιξαν, τραγούδησαν, διασκέδασαν με την ψυχή τους-αφού το βράδυ έπεσαν για ύπνο ξερά από την κούραση χωρίς καν να ανοίξουν τα δώρα τους! Μάκαρι κάθε μέρα να μπορώ να βλέπω τέτοια χαρά στα προσωπάκια τους!

02 Ιουνίου 2013

Ταξίδι και δημιουργία

Αισθάνομαι πολλές φορές τυχερή στη ζωή μου-κι αλλές τόσες βέβαια αισθάνομαι άτυχη...όμως τώρα θα μιλήσω για τα τυχερά. Τυχερή λοιπόν και στην περσυνή (!) κοπή πίτας στη δουλειά μου κέρδισα το φλουρί και μαζί ένα διήμερο στη Φλώρινα... Πέρσυ λόγω εγκυμοσύνης, τοκετού, λοχείας και λοιπών σχετικών δεν μπόρεσα να πάω-τελικά κατάφερα και πήγα το διήμερο που μας πέρασε! Πέρασα καλά, είδα πανέμορφες εικόνες, φανταστικά τοπία και περιοχές της Ελλάδας που δεν είχα επισκεφτεί έως σήμερα...
Θέλω να πιστεύω ότι γέμισα τις μπαταρίες μου και ότι ξεκουράστηκα... Μου έλλειψαν τα βλαστάρια μου αλλά το παραδέχομαι ότι την χρειάζομουν την "αποτοξίνωση". Η καθημερινότητα με τα παιδιά είναι βουνό και επιπλέον έρχεται καλοκαίρι που μόνο ξεκούραστο δεν προμηνύεται (τρία μικρά στην παραλία-για φανταστείτε το σκηνικό!). Νομίζω πώς όταν μπορούμε πρέπει να κάνουμε όλοι ένα "διάλειμα" από τη συνηθισμένη μας ρουτίνα-έχει σημασία να κάνουμε κάτι και για εμάς όταν σε όλα πάντα προτεραιότητα είναι τα παιδιά μας. Κι αυτό το διήμερο ήταν ένα καλό διάλειμα για εμένα!

Εικόνες από το Νυμφαίο, τη Φλώρινα και την Καστοριά 

Κι αφού το "διάλειμα" τελείωσε πάμε στα ... δικά μας: με το που επέστρεψα, το έριξα στις κατασκευές για το πάρτυ μας την επόμενη Κυριακή... Μαντέψατε το θέμα του;

Σας χαιρετώ και σας αφήνω με αυτή την φωτογραφία:
 Επιγραφή στη Φλώρινα
Καλό βράδυ!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...